SC Heerenveen verguld met komst 'buitenkans' Schöne

12 februari 2021, 12:45   Bijgewerkt: 12 februari 2021, 13:09

Lasse Schöne maakt het seizoen af bij sc Heerenveen. De Friese club heeft vrijdag de komst van de 34-jarige Deense middenvelder wereldkundig gemaakt. Het wordt de tweede periode van Schöne in Heerenveen. Eerder speelde de middenvelder tussen 2002 en 2006 in de jeugdopleiding van de Friese club.

Heerenveen hengelt Schöne transfervrij binnen. De middenvelder liet begin dit jaar zijn contract bij Genoa ontbinden nadat hij in Italië op een zijspoor was beland. Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe club hield Schöne de voorbije weken zijn conditie op peil bij zijn oude club Ajax. De routinier heeft voor de komende maanden een duidelijk doel: zich in de kijker spelen voor het EK.

In Heerenveen is men dolblij met Schöne, die na dienstverbanden bij De Graafschap, NEC, Ajax en Genoa terugkeert op het oude nest. "Met zijn kwaliteiten en ervaring geeft Lasse een impuls aan de selectie. Dat een speler met zijn staat van dienst kiest voor sc Heerenveen is ontzettend mooi. Het is de buitenkans waar we hoopten. We zijn dan ook zeer blij met zijn komst", reageert technisch manager Gerry Hamstra.

Schöne is na Siem de Jong, Tibor Halilovic, Rami Kaib, Syb van Ottele en Ariel Harush de zesde winteraanwinst van Heerenveen. Komende zondag tegen AZ kan hij zijn debuut voor de Friese club maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen