Vitesse snakt naar overwinning: "We willen bovenin bij blijven"

12 februari 2021, 14:50

Vitesse tankte midweeks vertrouwen door zich ten koste van Excelsior te plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker. Het bereiken van de laatste vier van het bekertoernooi was een welkome opsteker voor de Arnhemmers, daar het team van trainer Thomas Letsch daarvoor drie keer op rij niet had gewonnen in de Eredivisie. Het goede gevoel van de bekerzege op Woudestein hoopt Vitesse komende zondag tegen FC Twente vast te houden.

In de competitie wacht Vitesse sinds 23 januari op een zege. De club uit Arnhem stelde de laatste weken teleur door in duels met VVV-Venlo (4-1), RKC Waalwijk (1-1) en sc Heerenveen (1-0) slechts een punt te pakken. "Tegen Excelsior was het voetbal al beter", aldus Letsch tegenover De Gelderlander. "Dat is ook een voorwaarde voor betere prestaties. Maar bovenal telt nu het resultaat. We willen bovenin bij blijven. Dan moeten we weer winnen. Ook een punt is teleurstellend."

Letsch beschikt tegen FC Twente over een fitte spelersgroep. Sondre Tronstad kreeg midweeks rust en keert terug in de selectie. Dat geldt ook voor de van een knieblessure herstelde Matus Bero. FC Twente heeft daarentegen te maken met een blessuregolf. "Maar Twente heeft nog steeds een goed elftal. Voorin hebben ze Danilo en Menig. En dan hebben ze in de winter nog Luciano Narsingh gehaald. Twente is goed en flitsend in de omschakeling. Dit is een formidabele tegenstander."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen