Van den Brom passeert captain en kiest voor 18-jarige doelman

12 februari 2021, 15:44

John van den Brom grijpt in bij KRC Genk. De trainer van de nummer drie van de Jupiler Pro League kiest ervoor om een keeperswissel door te voeren. Aanvoerder Danny Vukovic verdwijnt uit de basisploeg en Maarten Vandevoort krijgt komend weekend de voorkeur onder de lat.

In de beker tegen STVV stond de achttienjarige doelman al onder de lat en hij blijft voorlopig de eerste keeper van Genk. Vandevoort staat bekend als een toptalent, maar uiteraard is het vanwege zijn jonge leeftijd en vanwege het feit dat Vukovic aanvoerder was, een rigoureus besluit. "Niet alleen ik, maar ook de staf en de hele club hebben heel hoge verwachtingen van Maarten Vandevoordt", zegt Van den Brom tegen Het Laatste Nieuws. "Uiteindelijk moet er een keer een moment komen om de switch te maken. Daarin moet je natuurlijk ook de rol van Danny Vukovic binnen deze club in acht nemen. Hij is al heel lang bij de club, hij is aanvoerder én hij heeft heel veel ervaring. Maar ik hoef jullie niet te vertellen dat hij niet in zijn beste fase zit en dat heb ik hem ook verteld. Bij keepers grijp je normaal niet zo snel, maar wij vinden dat dit het juiste moment is voor Vandevoordt om te tonen wat hij in zijn mars heeft."

Voor Vukovic komt de wissel uiteraard hard aan. "Danny is op en top prof, hij vindt het moeilijk te accepteren dat hij gepasseerd is. Maar ergens begrijpt hij het ook wel. Hij is 35, hij wist dat dit moment eraan zat te komen. En geloof mij, aan zijn rol in de kleedkamer zal weinig veranderen." Vandevoort keepte tot dusver pas twee keer in de competitie en mag zich nu dus gaan bewijzen.

Het is voor Van den Brom te hopen dat de wissel goed uitpakt, want de Nederlander zit bij Genk in zwaar weer. Lange tijd leek de club de grootste uitdager van Club Brugge te zijn in de Belgische competitie, maar het team van John van den Brom zit inmiddels al enige in een negatieve spiraal. Het team staat derde en won slechts één van de laatste zeven duels in de competitie. De kritiek op de Nederlandse trainer is zodoende ook flink opgelaaid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen