NAC komt beroerde start te boven en verslaat Eindhoven

12 februari 2021, 18:29

NAC Breda heeft vrijdag gedaan wat het moest doen, namelijk winnen van provinciegenoot FC Eindhoven. Het team van Maurice Steijn begon slecht aan het duel met de nummer dertien van de Eerste Divisie en kwam razendsnel achter, maar won wel met 2-1.

Eindhoven begon uitstekend en had al na drie minuten de voorsprong te pakken in het Rat Verlegh Stadion. Brian de Keersmaecker schoot in de korte hoek en liet Nick Olij kansloos achter. Een tegenvaller voor NAC, dat daarna wel het initiatief nam. Dat leverde al snel een gelijkmaker op. Iets meer dan een kwartier later probeerde middenvelder Lewis Fiorini het van afstand en zijn inzet vloog in het doel. Keeper Ruud Swinkels zag er niet goed uit bij die goal. NAC stelde nog voor rust orde op zaken en maakte in de 33ste minuut de 2-1. Kaj de Rooij zag zijn schot tegen zijn oude club nog gekeerd worden door de keeper, maar Lex Immers was attent en tikte binnen voor de rebound.

In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, maar gebeurde er wel genoeg. Eindhoven nam na rust het initiatief maar kwam niet verder dan wat halve kansen. NAC had de wedstrijd met tien man moeten eindigen vanwege een spijkerharde charge van Thom Haye, maar de aanvoerder kreeg slechts geel. Bij NAC maakte Anco Jansen tien minuten voor tijd als invaller zijn debuut voor de Brabanders. Ook Feyenoord-huurling Marouan Azarkan maakte zijn eerste minuten in het tricot van NAC.

NAC heeft de 4-0 overwinning op Almere City een goed vervolg gegeven met deze kleine zege. Het is bovendien nu al acht duels op rij ongeslagen. NAC staat vierde, met zes punten minder dan nummer drie De Graafschap.