Petrovic: "Had nooit verwacht ooit tégenover Dick te staan"

12 februari 2021, 19:05

Voor Zeljko Petrovic belooft het een bijzonder weekend te worden. De trainer reist zondag met Willem II af naar voor hem vertrouwde grond. De coach kruist dan namelijk de degens met zijn oude werkgever Feyenoord. Dat is met name speciaal omdat hij zijn oud-collega Dick Advocaat treft.

Petrovic werkte als assistent van Advocaat, totdat Willem II hem aanstelde als hoofdtrainer. "Ik had nooit verwacht ooit tégenover Dick te komen staan. Dat maakt voor mij deze wedstrijd wel zeer speciaal. Maar zondag staan we als professionele trainers naast de lijn, niet als vrienden. Na de wedstrijd wellicht wel, dat hangt af van het resultaat", zegt hij met een knipoog op de clubwebsite.

Voor Willem II is de wedstrijd van zondag heel belangrijk, omdat de ploeg er met een zestiende plaats niet goed voor staat. Domper is dat middenvelder Pol Llonch niet kan spelen. "Het is een forse aderlating dat Pol er niet bij is. Daardoor houden we amper controlerende middenvelders over. Wesley (Spieringhs, red.) doet het goed, maar we mogen van zo'n jonge speler nu niet te veel verwachten", vindt Petrovic.

Het is de bedoeling dat Willem II hoe dan ook een goed figuur gaat slaan in Rotterdam. "In Amsterdam heeft Willem II laten zien een ploeg als Ajax goed weerstand te kunnen bieden. Dat moeten we in De Kuip ook doen. We gaan met een goed gevoel de bus in, en hopelijk met een nog beter gevoel terug."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen