Buijs na Groningen-ruzie: "Is mij ook een paar keer overkomen"

12 februari 2021, 20:05

Het ging er vrijdag ondanks de vrieskou heet aan toe op het trainingsveld van FC Groningen. Sergio Padt en Alessio Da Cruz kregen het aan de stok tijdens de oefensessie toen ze bij elkaar in een kleine partij waren ingedeeld. Trainer Danny Buijs wil er niet te zwaar aan tillen.

Padt en Da Cruz moesten volgens RTV Noord uit elkaar gehaald worden. "Ze coachten elkaar tijdens een kleine partij", reconstrueerde Buijs na afloop bij eerdergenoemd medium. "Ze kijken vanuit hun eigen bril naar de situatie. Daardoor blijven ze tegen elkaar ingaan en explodeert het. Vervolgens besluit Alessio om de training te stoppen vanwege dat conflict."

Da Cruz was zo boos dat hij naar de kleedkamer ging. Toen Buijs hem nog probeerde terug te roepen, reageerde hij niet. Daar heeft de trainer geen moeite mee. "Het zijn mensen en geen honden", aldus de trainer. "Als ik een hond roep, dan moet hij terugkomen, maar dit zijn mensen met hun emoties en frustraties. Ze moeten terugkomen als ze in staat zijn om goed te trainen. Zijn ze daar niet toe in staat dan is het beter om even naar binnen te gaan en af te koelen. Na de training heb ik met alle twee gezeten en is het uitgesproken en opgelost."

Buijs sprak niet alleen met het duo, maar ook met andere spelers die erbij betrokken waren. "Alessio en Sergio waren nu de hoofdrolspelers, maar daaromheen zit natuurlijk ook nog een groep. Daarom heb ik ook een aantal jongens uit het team erbij betrokken, omdat ik wel wil weten dat het voor het iedereen is opgelost. Nu is het klaar voor mij. Ik deel geen boetes uit of niets. Mij is dat ook een paar keer overkomen in mijn carrière", aldus de oud-middenvelder.

Groningen speelt zaterdagmiddag al om 12.00 uur tegen PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen