Leipzig klopt Augsburg en blijft in spoor koploper Bayern

12 februari 2021, 22:41   Bijgewerkt: 12 februari 2021, 22:51

RB Leipzig heeft vrijdagavond tegen FC Augsburg geen fout gemaakt in de Bundesliga. De nummer twee van het klassement was op eigen terrein te sterk voor de nummer dertien. Met name voor rust maakte de thuisploeg indruk in het koude Leipzig, waar de thermometer vrijdag -11 graden aangaf.

Leipzig was voor rust veel beter dan de bezoekers en zocht halverwege de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong. Dani Olmo nam de eerste goal voor zijn rekening. De Spanjaard zag zijn penalty gekeerd worden door de keeper, maar mocht opnieuw aanleggen en schoot ditmaal wel raak. Zijn goal viel in de 36ste minuut en brak de ban. Niet veel later kwam Christopher Nkunku ook op het scorebord met de 2-0. Hij kon de bal zo binnenschuiven omdat Yussuf Poulsen de bal veroverde en vervolgens naar Nkunku schoof. Hij verzilverde de niet te missen kans.

Jeffrey Gouweleeuw stond in de basis bij Augsburg en kreeg een gele kaart in de eerste helft. Dat gold voor nog twee verdedigers en de keeper van de middenmoter. Het gaf aan dat Augsburg in de eerste helft handen en voeten tekort kwam om de thuisploeg af te stoppen. Na rust kwam het beter in de wedstrijd en werd het ook weer spannend vanwege de 2-1 die een kwartier voor tijd viel. Daniel Caligiuri schoot een penalty in het doel, maar verder kwam Augsburg niet. Het team verloor zodoende voor de derde keer op rij.

Leipzig staat tweede met vier punten minder dan Bayern München. De koploper speelt maandag tegen Arminia Bielefeld. Overigens zat Justin Kluivert de hele wedstrijd op de bank.