Trainer Crespo aangesteld als nieuwe coach van São Paulo FC

12 februari 2021, 23:48

Een nieuwe klus voor voormalig doelpuntmachine Hernán Crespo. De 45-jarige trainer heeft vrijdag een contract getekend bij het Braziliaanse São Paulo FC. De voormalig topspits heeft met die club een akkoord bereikt over een verbintenis voor twee seizoenen.

Eind januari won de Argentijnse trainer met zijn vorige club Defensa y Justicia zijn eerste prijs als hoofdtrainer. In de finale van Copa Sudamericana veel te sterk voor CA Lanús. Het Argentijnse onderonsje werd met 0-3 gewonnen door de manschappen van Crespo. Hij stond daar toen een jaar aan het roer. Eerder was de oud-spits al werkzaam bij Parma, Modena en CA Banfield. De 64-voudig international van Argentinië begon zijn spelersloopbaan bij River Plate, maar is vooral bekend uit zijn tijd op Italiaanse bodem. Daar speelde hij bij Parma, Lazio, Internazionale, AC Milan, Genoa en nogmaals Parma. Tussendoor was hij twee seizoenen in Engeland actief bij Chelsea.

Bij zijn nieuwe werkgever volgt Crespo Fernando Diniz op, die is ontslagen door slechte resultaten. De Braziliaanse club staat momenteel vierde in de competitie en het is de taak van de oud-spits om São Paulo verder omhoog te helpen op de ranglijst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen