Botman met Lille tegen Ajax: "Heb niemand iets te bewijzen"

13 februari 2021, 08:39

Uiteraard heeft Sven Botman speciale gevoelens bij het tweeluik tussen Ajax in Lille in de Europa League. Komende donderdag treffen de teams elkaar in Frankrijk en een week later volgt de return in Amsterdam. De verdediger van Lille merkt dat het onrustig is bij zijn oude club.

Ook in Frankrijk was Ajax groot nieuws door het vergeten in te schrijven van Sébastien Haller en de dopingschorsing voor Andre Onana. "Laat ik het netjes zeggen. Het is bijzonder. Zo'n grote club mag niet zo in de fout gaan met Haller. Wat Onana betreft, dat maak je niet vaak mee en is zuur voor André zelf en voor Ajax. En dan heb je nog de zaak-Nouri en de kwestie-Promes. Er gebeurt weer een hoop", zegt Botman met gevoel voor understatement tegen De Telegraaf. "Ik heb meer medelijden – zeker met André – dan dat ik denk: dat komt mooi uit."

Ajax kan dus niet beschikken over Onana, Haller en ook niet over Ryan Gravenberch. Botman weet wel wie de ploeg het meest gaat missen. "Onana, honderd procent. In de korte tijd dat ik voor dit seizoen meetrainde, merkte ik hoe belangrijk André in het team is. Hij is een baken van rust in de verdediging, maar ook een smaakmaker binnen de hele groep. Zijn afwezigheid is een groot gemis."

Botman doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde vorig seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen. Lille kocht hem afgelopen zomer van de Amsterdammers. Volgens de centrumverdediger komen er echter geen speciale krachten los nu Ajax de tegenstander is. "Het is een leuke, bijzondere wedstrijd. Maar ik ben allesbehalve een mooi-weer-voetballer, dus ik haal de motivatie altijd volledig uit mezelf. Laat wel duidelijk zijn dat ik donderdag in Lille en een week later in Amsterdam erg graag wil winnen. Gewoon omdat ik een winnaar ben. Nee, niet omdat ik het niet heb gemaakt in Ajax 1. Behalve mezelf heb ik niemand iets te bewijzen."

Omschakeling

Botman verwacht dat Lille de tegenstander pijn kan gaan doen in de omschakeling. "We hebben een elftal dat goed kan verdedigen en er razendsnel uitkomt. Maar we kunnen ook goed spelen als de tegenstander inzakt en ons de bal geeft. Ik verwacht dat Ajax dominant is en wij een beetje gaan luizen." Lille staat momenteel bovenaan in de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen