Vitesse maakt dak GelreDome sneeuwvrij voor duel met Twente

13 februari 2021, 09:59

Een dag voor de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente hebben de Arnhemmers al de nodige voorbereidingen getroffen. Het dak van het GelreDome is namelijk sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Bij een controle kwam aan het licht dat er veel sneeuw en ijs zich had opgehoopt op het dak.

"De goot in het midden zat vol met stuifsneeuw", vertelt GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt aan De Gelderlander. "Al het sneeuw dat op de kappen lag was naar die gleuf gezakt. Om te voorkomen dat er grote brokken sneeuw en ijs naar beneden komen als het dak open gaat, hebben we het verwijderd. Wel zo veilig voor de spelers."

Hij stelt dat het dak altijd wordt gecontroleerd als er sprake is geweest van hevige sneeuwval. "Het was een routinecontrole. Als er veel sneeuw valt kijken we altijd bovenop eventjes wat er gebeurt. Nu zagen we dat er al stukken sneeuw en ijs op het veld lagen, dus zijn we aan de slag gegaan. Het is nu veilig, voor zover we weten." Vitesse en Twente spelen zondagmiddag om 16.45 uur tegen elkaar in Arnhem.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen