Pato kiest niet voor Irak, maar voor MLS-club Orlando City

13 februari 2021 – Alexandre Pato heeft een nieuwe club gevonden. De 31-jarige Braziliaan gaat spelen in de Major League Soccer bij Orlando City FC. Onlangs was ook Heracles Almelo-aanvaller Silvester van der Water in beeld bij die club.

Pato kiest niet voor Irak, maar voor MLS-club Orlando City

Pato werd in 2009 verkozen tot Golden Boy vanwege zijn periode bij AC Milan, waarvoor hij 63 keer scoorde in 150 duels. Daarna ging het snel bergafwaarts. In 2013 keerde hij bij Corinthians terug in Brazilië en daarna wist de aanvaller nauwelijks indruk meer te maken. Daarna droeg hij de tenuse van Sao Paulo, Chelsea, Villarreal en Tianjin Quanjian. De inmiddels 31-jarige aanvaller zat zonder club nadat zijn contract bij Sao Paolo na wederzijds goedkeuren werd verscheurd. Bij Orlando hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

Vorige week werd zijn naam ook nog in verband gebracht met Al-Diwaniya FC, laagvlieger in Irak. Die deal is dus niet van de grond gekomen. Voorzitter Hussein Al-Ankoshei van die club bevestigde tegen Rudaw TV dat de onderhandelingen gaande waren. Pato heeft hem hem zijn eisenpakket voorgelegd en wilde onder meer een gigantisch salaris, een groot huis met zwembad en gegarandeerde veiligheid voor hem en zijn vrouw. "De onderhandelingen zijn gaande, maar het is niet makkelijk om aan zijn eisen te voldoen", sprak Al-Ankoshei. "Er is ook nog geen akkoord bereikt, dat is moeilijk." Die club kan dus fluiten naar de stunt, omdat Pato zich heeft verbonden aan Orlando City FC.

Eredivisie

gerelateerd