Kou teistert spelers: "Kwam amper over mijn adem heen"

13 februari 2021, 11:12

NAC Breda won vrijdag met 2-1 FC Eindhoven, maar echt een spektakelstuk kon de thuisploeg de televisiekijkers niet voorschotelen. Volgens Thom Haye was het in de kou simpelweg nauwelijks te doen om goed voetbal op de mat te leggen. Hij zag dat veel spelers last hadden van de omstandigheden.

"Ik sta nog steeds te trillen en heb geen moment het gevoel gehad dat ik op gang ben gekomen", sprak de aanvoerder na de wedstrijd bij BN De Stem. "Ik hoorde Lex (Immers) zeggen dat hij een beetje duizelig was. Zelf kwam ik amper over mijn adem heen. Hoog in de borst heb je het gevoel dat je net niet in je adem komt, je zit er net overheen. Er was weinig eer aan te behalen", zegt de middenvelder.

Toch koos hij er niet voor om met een thermobroek te spelen. "Als ik eenmaal bezig ben, heb ik geen last van de benen. De kou zit meer bovenin het lijf." Haye koos er tevens voor om één thermoshirt te dragen onder zijn shirt. Meer wilde hij niet. "Dan krijg ik het gevoel dat ik een soort pakezel ben. Dat is ook niet de bedoeling."

Haye is dan ook blij dat NAC de wedstrijd gewonnen heeft. "We liepen na de rust weer op het veld en het eerste wat we tegen elkaar zeiden: 'Je kan eigenlijk niet meer voetballen.' Dan is het zaak de wedstrijd eruit te slepen. Ook met het drukke programma van ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen