Eenhoorn over Slot: "Toch heel raar dat dit zomaar kan?"

13 februari 2021, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ is bezig aan een roerig seizoen, vooral achter de schermen. De Alkmaarders ontsloegen trainer Arne Slot, toen bleek dat hij in onderhandeling was met Feyenoord. Assistent-trainer Marino Pusic was later hetzelfde lot beschoren. Directeur Robert Eenhoorn gaat er bij het Algemeen Dagblad dieper op in.

Nu de kruitdampen al zijn opgetrokken, legt hij uit waarom AZ niet met Slot doorwilde. "Als je heel nuchter kijkt waar het hier over gaat: twee concurrerende clubs gaan sportief en ook financieel de strijd aan in een ­lopend voetbalseizoen", vertelt Eenhoorn. "Maar nog voordat het seizoen goed en wel onderweg is, besluit een cruciaal personeelslid over te stappen naar de andere club, met alle kennis en knowhow in zijn bagage. Gekeken naar alle belangen in het moderne voetbal, ook financieel, is het toch heel raar dat dit zomaar kan? En dat je dan denkt: 'ach, wat maakt het uit, kan gebeuren?'"

"Het is niet voor niets dat er in bijvoorbeeld de Premier League en de Amerikaanse sportcompetities heel duidelijke, overkoepelende afspraken over zijn gemaakt over dit soort zaken. Alleen in specifieke periodes is het toegestaan om met een club uit dezelfde competitie te praten over een ­­job-offer – en dan nóg moet je het officieel melden, tenzij de andere club al toestemming heeft gegeven. Dat is centraal zo geregeld. Daarmee bescherm je de belangen van alle clubs in de competitie", vindt de directeur.

Duidelijk is dat AZ zich graag tussen de nationale topdrie wil wurmen. De club is ambitieus en durft de strijd aan te gaan. "In Nederland zijn we er al decennialang aan gewend dat de klassieke top 3 overal in Nederland zijn personeel en zijn spelers vandaan haalt'', zegt Eenhoorn. "Ik snap dat hoor, dat is cultureel en historisch zo gegroeid. We weten niet beter. Er ontstaat vaak pas oproer als dat tussen die drie clubs onderling gebeurt. De rest moet die machtsverhouding als het ware ondergaan als een voldongen feit.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen