Voorzitter Franse bond: "Dan is Zidane de eerste aan wie ik denk"

13 februari 2021 – Wordt Zinedine Zidane nog een keer bondscoach van Frankrijk? Als het aan Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond ligt, behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Hij ziet de voormalig vedette als goede optie om Didier Deschamps op te volgen.

Voorzitter Franse bond: "Dan is Zidane de eerste aan wie ik denk"

Zidane is trainer van Real Madrid en heeft bij die club nog een contract tot 2022. Mogelijk zou hij de opvolger kunnen worden van Didier Deschamps, als hij vertrekt bij de Franse bond na het WK van 2022. "We hebben een zeer goede relatie met Zidane, tenminste ik persoonlijk", zegt Le Graët tegen RTL. "Als Didier zou stoppen en ik nog voorzitter ben, dan is Zidane de eerste aan wie ik zou denken." Le Graët weet dat hij eerst nog moet worden herkozen om mee te kunnen beslissen over een eventuele opvolging van Deschamps.

De 52-jarige Deschamps heeft bij Frankrijk nog een contract tot december 2022, dus tot en met het WK in Qatar. Zijn grootste succes als bondscoach was uiteraard WK-winst in 2018. In 2016 greep Frankrijk onder zijn leiding het zilver.

Eredivisie

gerelateerd