Schöne aanwinst voor Heerenveen: "Hij kan nog jaren mee"

13 februari 2021, 13:28

sc Heerenveen kwam deze week met een verrassing op de proppen, door Lasse Schöne te presenteren als nieuwste aanwinst. Vrijdag werd hij officieel gepresenteerd in Friesland en het duel van zondag met AZ komt nog te vroeg voor de Deen. Zijn zaakwaarnemer Revien Kanhai verwacht dat Schöne belangrijk gaat worden in Friesland.

Tussen 2002 en 2006 speelde de middenvelder ook al voor Heerenveen, waardoor het een terugkeer is op bekend terrein. Heel bewust heeft Schone de keuze voor de Friese club gemaakt, nadat zijn contract bij Cagliari ontbonden werd. "Voor Lasse was het belangrijk om een club in Nederland te vinden waar hij veel aan de bal zou komen", zegt de zaakwaarnemer van Forza Sports Group tegen Voetbal International. "Hij kiest op dit moment bewust voor het voetbal en gezin en wilde daarom niet opnieuw een buitenlands avontuur aangaan. Ook al waren de aanbiedingen soms zeer aanlokkelijk en lucratief."

De afgelopen weken hield Schöne zijn conditie op peil bij Ajax. Nu kiest hij er dus voor om bij Heerenveen het seizoen af te maken. "Tevens met het oog op het komende EK wil hij voor zekerheid kiezen in een omgeving en competitie waar hij weer tot voetballen komt. In de zomer worden alle opties dan opnieuw overwogen. Dan is alles weer mogelijk. Bovenal is hij nog steeds topfit en zeer gemotiveerd. Lasse kan nog jaren mee op hoog niveau", denkt Kanhai.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen