Gelukkige, maar cruciale zege voor La Liga-koploper Atlético

13 februari 2021, 15:56   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 16:34

Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de Spaanse titelstrijd. Na het puntverlies van vorige week had de koploper van de Primera Division het ontzettend lastig op bezoek bij Granada, maar door een van richting veranderde voorzet kon het uiteindelijk wél drie punten bijschrijven (1-2). 

Een reeks van zeven overwinningen op rij had Atlético Madrid voor de nederlaag tegen Real Madrid in halverwege december en daarna volgde een serie zeges van liefst acht. In het seizoen waarin Real Madrid en FC Barcelona fragieler ogen dan smeltend schaatsijs in de winterzon blijft de ploeg van Diego Simeone vaak wedstrijdenlang zonder puntverlies. Voor de achtervolgers gloorde er vorige week echter opeens weer hoop, toen de Madrilenen knoeiden in eigen huis tegen Celta de Vigo (2-2).

Ook op bezoek bij Granada begaf de formatie van Simeone zich opnieuw op glad ijs. Zoals vaker de laatste weken oogde de vaak zo solide achterhoede niet meer zo stabiel en voorin wordt de afhankelijkheid van Luis Suárez steeds groter, maar de van FC Barcelona overgekomen spits was zaterdagmiddag vrijwel onzichtbaar. Gelukkig voor Simeone schreef Marcos Llorente – die vorig jaar hoogstpersoonlijk goed was voor de uitschakeling van Liverpool in de Champions League – weer een belangrijke goal op zijn naam na een goed uur voetballen.

Omdat net als in de voorgaande vier La Liga-wedstrijden de nul opnieuw niet werd gehouden door Jan Oblak, vooral te wijten aan de verdedigers voor zich overigens (zie onder), moest Atléti opnieuw vol aan de bak. Ditmaal werd niet Suárez of Llorente de reddende engel, maar Ángel Correa. De aanvaller gaf een lage voorzet, die ongelukkig door een Granada verdediger werd gelanceerd in de verre hoek: 1-2.

Hoewel er voor Atlético Madrid met opnieuw een tegentreffer, diverse gele kaarten en matig spel genoeg reden tot zorg is, heeft het na deze zege in elk geval wel weer drie zwaarwegende punten bijgeschreven in de Spaanse titelstrijd. Het kan rustig achterover leunen om te zien wat Real Madrid en FC Barcelona later deze speelronde doen en als deze overwinning de aanzet is tot een nieuwe lange zegereeks, dan komt de Spaanse landstitel heel dichtbij. Dan zal het spel echter wel beter moeten dan op bezoek bij Granada, al zal Simeone daar maling aan hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen