Fortuna 'strikes again' en bevestigt matige vorm Sparta

13 februari 2021, 16:15   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 18:13

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag haar krankzinnige serie in uitduels voortgezet. De Limburgers versloegen Sparta Rotterdam met 1-2 dankzij doelpunten van Lisandro Semedo en Sebastian Polter. Hierdoor pakt het team van Sjors Ultee maar liefst dertien punten in de laatste vijf duels buitenshuis en heeft het aansluiting met het linkerrijtje, terwijl de Rotterdammers in 2021 nog niet groots zijn. 

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard troffen elkaar zaterdagmiddag voor een belangrijk duel. Beide ploegen stonden in de maand januari ook al tegenover elkaar. De ploeg van Henk Fraser trok toen aan het langste eind door met 0-1 in het Fortuna Sittard Stadion te winnen, de vierde uitoverwinning van het seizoen. Tevens was het ook de laatste overwinning van de Rotterdammers. Daarna werd er namelijk vier wedstrijden op rij niet gewonnen. Integenstelling tot de Limburgers, die herpakten zich goed na de pijnlijke thuisnederlaag door de drie van de vijf wedstrijden als winnaar af te sluiten.

In de eerste minuten van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite om het spel te maken. Veel slordig balverlies leidde tot een rommelig beginfase. Sparta kwam na vijf minuten met de eerste grootste kans van de wedstrijd. Fortuna-doelman Yanick van Osch kon zijn hand maar net tegen een voorzet zetten en daarmee voorkwam hij dat Deroy Duarte bij de tweede paal voor de 1-0 kon zorgen.

Even later was ook Fortuna dicht bij de openingstreffer. Semedo werd diep gestuurd door Ben Rienstra en ging alleen op het doel af, maar keeper Maduka Okoye was net iets eerder bij de bal dan Semedo. Laatstgenoemde kreeg kort daarna een tweede poging en die ging wel raak. Zian Flemming werd in de diepte gevonden door Mats Seuntjens en zette Semedo vrij voor het doel. De aanvaller kon dit keer wel schieten en prikte de bal uiterst beheerst in de verre hoek van doelman Okoye.

De enerverende eerste helft zette zich kort voort in de tweede helft. Vlak na rust kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong op Het Kasteel. Seuntjens brak door aan de linkerkant en legde de bal perfect op het hoofd van de vrijstaande Polter, die zijn zevende treffer van het seizoen maakte: 1-2. Sparta ging wel op jacht naar de gelijkmaker, maar Fortuna had de zaakjes goed op orde na goal van Polter. De Limburgers waren meer op de helft van de thuisploeg te vinden dan andersom. Dat zorgde ervoor dat de 1-3 meer in de lucht hing dan de 2-2. Fortuna viel aan en was dreigend, maar Sparta bleef tot in de slotfase in de wedstrijd.

Zo kwam invaller Reda Kharchouch nog aardig dicht bij een doelpunt. De aanvaller dook gevaarlijk op voor het doel van Fortuna, maar de spits stond buitenspel en enkele tellen na de situatie ging dan ook de vlag omhoog. Dankzij de overwinning van Fortuna op Sparta boekte het team uit Sittard haar vierde uitzege op rij. Daarmee werd er een record van 1988 (!) verbroken en dat is een zeer knappe prestatie. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5; Mica Pinto 5, Michael Heylen 5 (59. Wouter Burger 6 –), Tom Beugelsdijk 5, Dirk Abels 5 (82. Jeffry Fortes –); Adil Auassar 5, Abdou Harroui 6 (82. Bryan Smeets –); Laros Duarte 6, Deroy Duarte 5 (74. Reda Kharchouch –), Lennart Thy 6,5; Danzell Gravenberch 6 (59. Mario Engels 5)

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 7; Mickaël Tirpan 5, Martin Angha 4,5, Roel Janssen 5,5, George Cox 6; Tesfaldet Tekie 6, Zian Flemming 6,5, Ben Rienstra 5,5; Sebastian Polter 6,5, Mats Seuntjens 7 (84. Dario van den Buijs –), Lisandro Semedo 6,5

Man of the match: Mats Seuntjens

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen