Bosz zakt in slotfase door het ijs tegen Mainz, remise BVB

13 februari 2021, 17:28   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 18:36

Peter Bosz heeft zaterdagmiddag met Bayer Leverkusen verzuimd om de derde plaats in elk geval voor even in te nemen in de Bundesliga. In eigen huis leek de ploeg van de Nederlandse coach op weg naar een heel moeizame zege, maar in de absolute slotfase knokte 1. FSV Mainz zichzelf naar een heel knap punt (2-2). Concurrent Borussia Dortmund (2-2) verspeelde eveneens maar weer eens punten.

Soepel ging het overigens vanaf het eerste moment al niet voor de Nederlandse coach, die Timothy Fosu-Mensah als rechtsback had geposteerd en Daley Sinkgraven de hele wedstrijd op de bank hield. De heerlijke panna en dito voorzet van Diaby zorgde wel voor een uitstekende start van die Werkself, maar gaandeweg het duel werd het almaar minder. Keeper Lukas Hradecky viel bijvoorbeeld halverwege uit met een blessure – waardoor Niklas Lomb na dertien (!) jaar bij Bayer eindelijk zijn Bundesliga-debuut kon maken –, Diaby ontsnapte aan rood na natrappen richting Jeremiah St. Juste, alle Bayer-verdedigers pakten geel en de bezoekers werden sterker en sterker.

In het tweede bedrijf werd Lomb dan eindelijk gepasseerd, maar bij de Mainz-treffer werd hands gemaakt. Voor de Bayer-goal van invaller Demarai Gray aan de andere kant enkele minuten later gold echter hetzelfde, waardoor het duel tot in de absolute slotfase spannend bleef. Pas toen Patrik Schick uit een counter met een lage schuiver scoorde, leek de zege voor Bosz binnen (2-0), maar niets bleek minder waar.

Een heerlijke pass van Moussa Niakhaté op invaller Robert Glatzel zorgde voor de aansluitingsgoal en vlak voor het einde maakte Kevin Stöger de comeback compleet. Een voorzet werd niet goed weggewerkt door Bayer Leverkusen, waardoor hij de bal langs de ongelukkige Lomb schoot. Na zeges op RB Leipzig en Union Berlin pakt 1. FSV Mainz net als op bezoek bij Borussia Dortmund ook een heel knap punt in Leverkusen. De ploeg van Bosz verzuimt om in elk geval tijdelijk de stap naar de derde plaats te maken: heel duur puntverlies. 

Borussia Dortmund – 1899 Hoffenheim 2-2

Slechts één van de vijf laatste wedstrijden in de Bundesliga werden gewonnen door Borussia Dortmund, voor wie een Champions League-plek steeds verder aan de horizon verdwijnt. Ook zaterdagmiddag tegen Hoffenheim kwam er opnieuw géén zege ondanks de vroege voorsprong via Jadon Sancho. Vijf minuten in het tweede bedrijf hadden de gasten de score echter omgedraaid in een voorsprong en moest BVB alle zeilen bijzetten om nog een punt te pakken. De eerste gelijkmaker van Erling Haaland werd nog afgekuerd wegens buitenspel, maar tien minuten voor het einde bleef zijn tweede goal wel staan. 

Overige uitslag:

Werder Bremen – SC Freiburg 0-0

VfB Stuttgart – Hertha BSC 1-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen