Mourinho kan ultieme code van Guardiola ook niet kraken

13 februari 2021, 20:23

José Mourinho was in het verleden heel vaak de succesvol een sta-in-de-weg voor Pep Guardiola, maar zaterdagavond had hij met Tottenham Hotspur op bezoek bij Manchester City geen enkele mogelijkheid om de bizarre reeks van The Citizens te stoppen. Ilkay Gündogan, de topscorer van City dit seizoen in de Premier League (elf goals), was met twee treffers opnieuw de grote man (3-0).

Hoewel de overall cijfers van Guardiola tegenover Mourinho in het voordeel zijn van eerstgenoemde coach, probeert de Portugese manager met een totaal tegenovergestelde manier van voetballen het altijd om zijn eeuwige rivaal moeilijk te maken. Mourinho zou zijn moeder nog verkopen voor een overwinning, terwijl de Catalaan mooi voetbal hoog in het vaandeel heeft staan - de afgelopen jaren weleens boven het resultaat. Maar dit seizoen wordt dat prachtige voetbal ook weer gecombineerd met resultaat.

Wat heet! Manchester City boekte tegen Tottenham Hotspur de zestiende (!) officiële zege op rij, met doelcijfers om bang van te worden: 43 doelpunten voor, vijf tegengoals en tien clean sheets – waaronder dus zaterdagavond tegen Tottenham Hotspur. Die ploeg verkeert de laatste weken niet in goede vorm en Steven Bergwijn was getuige zijn plek op de bank – waar hij overigens negentig minuten bleef – het kind van de rekening geworden voor Mourinho. De coach zag overigens dat het door hem uitgedachte plan Manchester City niet lang van het scoren kon afhouden.

Uit een ietwat gemakkelijke pingel opende Rodri namelijk al na twintig minuten de score, gevolgd door een dubbelslag van Gündogan – die dus de topscorer is van Manchester City in de Premier League. Met Patrick Bamford (12), Jamie Vardy (12), Dominic Calvert-Lewin (13), Heun-min Son (13), Bruno Fernandes (13), Harry Kane (13) en Mohamed Salah (17) zijn er weliswaar genoeg aanvallers die vaker hebben gescoord in Engeland, toch is Manchester City op dit moment onverslaanbaar.

Zelfs Mourinho – die voor de wedstrijd nog aangaf veel respect te hebben voor Guardiola, de man die hem belde na het overlijden van zijn vader – heeft de ultieme code van Manchester City op geen enkele manier kunnen kraken. Het eindelijk weer eens inbrengen van de veelbesproken Gareth Bale, die nog wel dichtbij een eretreffer was, in de slotfase kon het tij eveneens niet keren. Zodoende lijkt City in deze vorm voor helemaal niemand te stoppen en is de voorsprong op de concurrentie in de Engelse titelstrijd al gigantisch: wie gaat de code van Guardiola wél kraken?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen