Mourinho boos op PL-schemamakers en beschermt Bale én Alli

13 februari 2021, 22:00   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 22:05

José Mourinho heeft geen goed woord over voor de planners van de Premier League. De Portugees ging zaterdagavond met Tottenham Hotspur kansloos onderuit bij Manchester City (3-0), maar was niet alleen kritisch op zijn ploeg. "We speelden afgelopen woensdag en moeten nu op zaterdag weer vol aan de bak."

Dat brieste de Portugees tijdens de persconferentie na de verloren topper (3-0). "Manchester City speelt komende week niet in de Champions League. Waarom spelen we niet op zondag?!", vroeg de oefenmeester zich hardop af. "Morgen (zondag) hebben de spelers nu een vrije dag gekregen. Dat is wel voor het eerst sinds lange tijd." Tottenham gaat zelf donderdag pas op bezoek bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

Verder werd Mourinho ook gevraagd naar de status van Gareth Bale en Dele Alli. Beide voetballers hebben normaliter een grote status, maar waren de laatste maanden vooral persona non grata – al kregen ze tegen City allebei speeltijd. "We weten dat ze kwaliteiten hebben. Als ze fit, fysiek en mentaal in orde zijn, dan zijn ze meer dan welkom want het team heeft iedereen nodig", reageerde Mourinho desgevraagd.

Lees ook: 'Mourinho wordt moe van Bale en lijkt klaar met buitenspeler'

"We missen Giovanni Lo Celso al heel erg lang en Sergio Reguilon een paar weken. Als Gareth en Dele fit en klaar zijn om te spelen, is dat een grote verbetering voor onze selectie", was Mourinho opvallend positief over het duo. "Niemand zegt dat ik niet wil dat deze spelers het team helpen. Dat kan zeker als ze bereid zijn om hard te werken voor het team."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen