Ten Hag vond Haller de beste, maar mist nog 'fine-tuning'

13 februari 2021, 22:09

Het Ajax van Erik ten Hag kon ondanks een moeizame wedstrijd toch weer drie punten bijschrijven tegen Heracles Almelo. Zo kan het zich nu gaan richten op de Europa League-wedstrijd tegen Lille. Daar zal Ten Hag het in ieder geval moeten doen zonder Sébastien Haller, die vanavond nog maar eens liet zien wat zijn ploeg zal missen.

"Voor mij was hij de beste man van het veld", zei Ten Hag over Haller, die zijn goede spel bekroonde met een doelpunt en een assist. "Hij was een heel sterk aanspeelpunt, wist zich uit moeilijke situaties te redden, kwam met goede oplossingen naar voren en wist uiteindelijk ook te scoren. Dat lijkt me helder", vertelde hij voor de camera van ESPN

Toch hoopt Ten Hag op een aantal vlakken nog progressie te zien bij de spits. "Er zijn altijd zaken. Zeker in het samenspel, zo lang spelen ze nog niet samen. De echte afstemming, die fine tuning, die moet nog komen. Dan denk ik dat hij nog meer gaat scoren." De trainer vervolgde weer met lovende woorden. "Hij laat zijn kwaliteiten zien. Dat hij fysiek sterk, maar ook technisch goed is. Maar laten we ons niet alleen op Haller richten. De anderen zijn ook uitermate goed."

Minder tevreden was hij over de wedstrijd zelf. "Het was niet goed", was Ten Hag duidelijk. "Dat verwachtte ik ook niet. Op de eerste plaats het veld, op de tweede plaats de tegenstander. Dat zit gewoon goed in elkaar: ze zijn heel eager en gaan er vol op. Met name in de eerste helft hadden wij onvoldoende rust aan de bal. We kregen het niet voor elkaar de goede keuzes te maken en het spel te verplaatsen op hun helft. Dan ben je 'm te snel kwijt en maak je zo'n ploeg sterk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen