AC Milan gooit koppositie te grabbel bij La Spezia

13 februari 2021, 22:37

AC Milan heeft zaterdagavond de koppositie te grabbel gegooid. Waar het na de nederlaag van Juventus eerder op de avond juist kon uitlopen op een van de concurrenten, kan het zelf morgen (zondag) gepasseerd worden door stadgenoot en achtervolger Internazionale na een pijnlijke nederlaag op bezoek bij La Spezia (2-0).

Een onverwachte nederlaag voor AC Milan, omdat het na het 0-3 verlies tegen Atalanta Bergamo beterschap had getoond tegen Bologna (1-2) en Crotone (4-0) én omdat La Spezia drie van de laatste vier duels had verloren. Toch had I Rossoneri ook gewaarschuwd moeten zijn: de werkgever van bankzitter Jeroen Zoet verraste eerder dit seizoen hoogvliegers Napoli, Atalanta Bergamo en AS Roma ook al.

Dat deed het onder andere door middel van heel hoog drukzetten, een manier waarmee ook AC Milan werd verrast. De koploper stond halverwege nog doelpuntloos gelijk in La Spezia, maar daarmee was alles wel gezegd. Dat Giulio Maggiore tien minuten na de thee van dichtbij met een gelukje de 1-0 tegen de touwen kon lopen, was meer dan verdiend en de tweede treffer van Simone Bastoni uit een indirecte vrije trap was zelfs van grote schoonheid (zie onder).

Wat coach Stefano Pioli ook probeerde, hij bracht onder andere Mario Mandzukic en Fikayo Tomori nog in het elftal, de bezoekers kregen geen grip op het verrassend sterk voor de dag komende La Spezia. Coach Vincenzo Italiano stuurde zijn collega terug naar de tekentafel en verschafte zichzelf met een fraaie zege weer een flinke hap lucht in de degradatiestrijd.

Het is een gevoelige tik voor Ibrahimovic omdat AC Milan naast Internazionale ook nog verplichtingen heeft tegen Rode Ster Belgrado in de Europa League en in de weken na Derby della Madonnina ook nog AS Roma en Napoli snel treft. Een heel zwaar programma voor AC Milan met één groot voordeel: áls Internazionale met een zege op SS Lazio de kop overneemt, kan AC Milan die wel weer snel overnemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen