Messi tankt zelfvertrouwen met FC Barcelona en waarschuwt PSG

13 februari 2021, 22:54   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 23:47

Lionel Messi heeft Paris Saint-Germain zaterdagavond flink wakker geschud voor de Champions League-ontmoeting van komende dinsdagavond. De kleine Argentijn is de laatste weken al ouderwets op dreef bij de Catalanen en bevestigde zijn vorm nog maar eens in eigen huis tegen Deportivo Alavés (5-1). Door deze overwinning neemt Barça bovendien weer de tweede plaats in La Liga in.

Het was misschien wel het moeilijkste seizoen van Messi uit zijn geschiedenis bij FC Barcelona. In de zomer wilde hij defintief vertrekken, maar dat mocht niet van de inmiddels vertrokken president Josep Bartomeu. In de eerste seizoenshelft had Messi het vervolgens moeilijk: hij was niet in vorm en leek niet meer gemotiveerd. Onlangs kwam bovendien zijn mega-contract op straat te leggen en speculeerde iedereen over waar zijn toekomst wel niet zal liggen. De ene keer was het Manchester City, de volgende keer wist men het zeker: het wordt Paris Saint-Germain.

In Parijs wordt er de komende dagen zeker gesproken over Messi, maar vermoedelijk niet in relatie tot een transfer naar PSG. Want sinds begin december begon de Vlo weer meer spelvreugde te etaleren en kondigde hij aan dit seizoen met FC Barcelona overal nog voor te willen vechten – ook de Champions League waarin het dinsdagavond een Neymar-loos PSG treft. De laatste weken smeet Messi met heerlijke lobjes, passjes en scoorde hij in La Liga al vijf wedstrijden op rij.

Tussendoor hadden de bezoekers nog een eretreffer gemaakt via Luis Rioja na een grote fout van Moriba, maar ze waren slecht figurant in de grote Messi-show. Na de zijn tweede goal van de avond – waarmee hij bovendien bijna weer topscorer van La Liga is, alleen Luis Suárez maakte één goal meer – gaf hij een heerlijk lob als voorassist bij de goal van Júnior Firpo (5-1, zie onder) en gaf hij een assist op de derde goal van Trincão, maar die treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Dat doet niks af aan de absolute hoofdrol die Messi zaterdagavond vertolkte en waarmee hij FC Barcelona van het nodige vertrouwen voorziet met de zevende La Liga-zege op rij. Hoewel dat geen garanties geeft voor de zware clash tegen Paris Saint-Germain kan dit goede gevoel van de 'oude' Messi wel als doping werken voor de mannen van Ronald Koeman, mede omdat PSG naast Neymar ook Ángel di Maria moet missen. Messi is wel van de partij en heeft PSG bij dezen gewaarschuwd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen