Gisteren gemist: zege Ajax, remise PSV, Messi 'on fire' en Milan

14 februari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 13 februari. 

Ajax loopt opnieuw uit na zakelijke zege bij 'angstgegner' Heracles

Ajax heeft zaterdag zonder groots te spelen uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel. Terwijl PSV struikelde over ADO Den Haag (2-2), deed Ajax wel wat het moest doen bij angstgegner Heracles Almelo: 0-2. Daardoor bedraagt de voorsprong van Ajax op de Eindhovenaren nu zes punten en het heeft nog een duel op zak. Davy Klaassen tekende op het kunstgras van Heracles na een kwartier voor de winnende en leverde de assist voor de 0-2 van Sébastien Haller. 

PSV mist kans op kans en krijgt deksel op de neus in Den Haag

Het is crisis in Eindhoven: na de matige maand januari werd PSV uitgeschakeld in de KNVB Beker door Ajax en zaterdagavond leed het op bezoek in Den Haag opnieuw puntverlies. De ploeg van Roger Schmidt miste kans op kans, zag goalie Martin Fraisl vrijwel alles uit het doel ranselen én Philipp Max werkte een penalty huizenhoog over. Toch leek er gewonnen te worden door twee goals van Donyell Malen, maar een omhaal van Michiel Kramer deed PSV veel pijn: 2-2.

Messi tankt zelfvertrouwen met FC Barcelona en waarschuwt PSG

Lionel Messi heeft Paris Saint-Germain zaterdagavond flink wakker geschud voor de Champions League-ontmoeting van komende dinsdagavond. De kleine Argentijn is de laatste weken al ouderwets op dreef bij de Catalanen en bevestigde zijn vorm nog maar eens in eigen huis tegen Deportivo Alavés (5-1). Door deze overwinning neemt Barça bovendien weer de tweede plaats in La Liga in. PSG won in de Ligue 1 overigens ook, maar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380058/alleen-shirts-kleurrijk-bij-zege-psg-in-aanloop-naar-barcelona/,_blank,een stuk minder overtuigend]. 

AC Milan gooit koppositie te grabbel bij La Spezia

AC Milan heeft zaterdagavond de koppositie te grabbel gegooid. Waar het na de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380061/tiende-titel-juventus-heel-ver-weg-na-verlies-bij-napoli/,_blank,nederlaag van Juventus] eerder op de avond juist kon uitlopen op een van de concurrenten, kan het zelf morgen (zondag) gepasseerd worden door stadgenoot en achtervolger Internazionale na een pijnlijke nederlaag op bezoek bij La Spezia (2-0).

Mourinho kan ultieme code van Guardiola ook niet kraken

José Mourinho was in het verleden heel vaak de succesvol een sta-in-de-weg voor Pep Guardiola, maar zaterdagavond had hij met Tottenham Hotspur op bezoek bij Manchester City geen enkele mogelijkheid om de bizarre reeks van The Citizens te stoppen. Ilkay Gündogan, de topscorer van City dit seizoen in de Premier League (elf goals), was met twee treffers opnieuw de grote man (3-0).

Memphis loopt op verjaardag koppositie mis met Lyon

Olympique Lyon heeft zaterdagavond een dure misstap gemaakt in de Franse titelrace. Een eerste tegentreffer kon de ploeg nog goed maken, maar op de 1-2 van Montpellier had het geen antwoord. Ook de jarige Memphis Depay kon het verschil niet maken namens Lyon, dat door de nederlaag Paris Saint-Germain en mogelijk ook Lille ziet uitlopen.

Ajax wacht na PSV mogelijk ook Klassieker in KNVB Beker

Na de kwartfinale tegen PSV kan Ajax mogelijk opnieuw aan de bak in een bekertopper. De halve finale komt het te staan tegenover de winnaar van sc Heerenveen - Feyenoord. Dat heeft de bekerloting van zaterdagavond bepaald. De andere halve finale zal gaan tussen Vitesse en de winnaar van NEC tegen VVV-Venlo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen