Koeman geniet van Messi, Trincão en talent Ilaix

13 februari 2021, 23:49

Ronald Koeman heeft de loftrompet gestoken over Lionel Messi. De kleine Argentijn was zaterdagavond beslissend in de wedstrijd tegen Deportivo Alavés (5-1) en maakte twee wereldgoals. De Nederlandse coach had logischerwijs dan ook complimenten over voor zijn pupil. "Messi is momenteel gelukkig en is in een fantastische vorm."

Dat zei Koeman na de absolute hoofdrol van Messi zaterdagavond. Sowieso steekt de captain in grootse vorm en maakte in de laatste vijf La Liga-wedstrijden liefst acht doelpunten. "Met hem is alles gemakkelijker, Messi is zo ontzettend belangrijk voor ons", aldus de coach. "Om Paris Saint-Germain te verslaan, hebben we Leo en de andere spelers hard nodig. We hebben goede kans, maar het wordt een zware wedstrijd, ondanks dat zij wat blessures hebben." Met het oog op die wedstrijd gaf Koeman al enkele spelers rust.

Mede daarom kreeg Ilaix Moriba (18) zijn eerste basisplaats ooit in de Primera Division. Hij schreef meteen een assist bij, maar ging in de tweede helft ook pijnlijk in de fout – waaruit Alavés scoorde. "Hij faalde duidelijk met die pass, dat kunnen we niet ontkennen. Ik vond zijn reactie na die fout, heel goed. Het is belangrijk dat hij kritisch is en blijft op zijn eigen spel", zei Koeman over het balende talent.

In La Liga loopt alles op rolletjes en werden de laatste zeven wedstrijden winnend afgesloten. Dat kwam mede door twee goals van Francisco Trincão. "Zijn ontwikkeling heeft ook te maken met zelfvertoruwen. Hij had tijd nodig om in het team te groeien, maar hij maakt grote stappen", vond Koeman. Dat de buitenspeler recent zijn eerste goal maakte, hielp volgens de trainer ook mee. "We zijn goed in vorm en hebben een fraaie reeks in la Liga. We voetballen met vertrouwen."

Lees ookMessi tankt zelfvertrouwen met FC Barcelona en waarschuwt PSG

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen