Spaanse kritiek op VAR: goal Messi had in Eredivisie wel geteld

14 februari 2021, 09:05   Bijgewerkt: 14 februari 2021, 11:37

Lionel Messi bewees zaterdagavond in uitstekende vorm te verkeren door twee keer te scoren tegen Deportivo Alavés. De Argentijnse ster van FC Barcelona liet het net eigenlijk drie keer trillen, maar de VAR stak een stokje voor een van zijn doelpunten. In Spanje wordt het afgekeurde doelpunt breed uitgemeten. Men vraagt zich af of er niet gebruik gemaakt moet worden van hetzelfde systeem als in de Eredivisie.

Messi leek tegen Deportivo Alavés vijf minuten voor rust de score te verdubbelen. De Barça-captain schoot raak uit de rebound nadat Antoine Griezmann op doelman Sergio Pacheco was gestuit. Het doelpunt van Messi werd afgekeurd omdat bleek dat Griezmann met zijn schouder (minimaal) buitenspel stond op het moment dat Sergio Busquets de bal naar voren speelde.

De KNVB maakt dit seizoen in de Eredivisie gebruik van buitenspellijntechnologie met een foutmarge van tien centimeter, gelijk aan de dikte van de blauwe en de rode lijn die zichtbaar zijn bij de zogeheten crosshairmethode. Als deze twee lijnen elkaar raken op het moment dat er volledig is ingezoomd op de situatie, wordt een beslissing van de veldarbitrage niet teruggedraaid.

Lees ookKoeman geniet van Messi

'In de Eredivisie zou er geen controverse zijn geweest en zou het doelpunt van Messi hebben geteld', zo schrijft Mundo Deportivo. 'De lijn van de VAR met de schouder van Antoine Griezmann als referentiepunt zorgde ervoor dat de Franse aanvaller net iets voor de buitenspellijn van de voet van de Alavés-verdediger staat. Millimeterwerk.'

Toen het doelpunt van Messi werd afgekeurd, stak Ronald Koeman zijn frustratie niet onder stoelen of banken. "Het is geen buitenspel, waarom is de VAR er?", richtte hij zich tot Deportivo Alavés-trainer Abelardo, oud-teamgenoot van de Nederlandse trainer bij FC Barcelona. Abelardo beantwoordde de vraag van Koeman niet, maar probeerde zijn collega met een berustend gebaar wel te kalmeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen