Berghuis: "De weg naar plek twee is nog gewoon open"

14 februari 2021, 16:51

Met een grote lach op zijn gezicht stond Steven Berghuis zondagmiddag ESPN te woord. De aanvoerder van Feyenoord had alle reden om tevreden te zijn, want door met 5-0 te winnen van Willem II profiteerden de Rotterdammers optimaal van het puntenverlies van PSV. De tweede plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, is waar Feyenoord nu op aast.

Feyenoord had het voor rust nog lastig met Willem II. Pas in de blessuretijd van het eerste bedrijf viel de 1-0. "We waren heel slordig. In de rust spraken we af om de wisselwerking tussen de middenvelders en spitsen meer te zoeken, waar we eerst de flanken zochten. Daarmee proberen we de centrumverdedigers van Willem II aan het lopen te krijgen en kansen te creëren. In de tweede helft waren we veel gevaarlijker."

De aanvoerder van Feyenoord genoot van het spel van zijn ploeg in de tweede helft. "Je zag iedereen lachen en plezier hebben, het was gewoon lekker. We maakten veel doelpunten en het zag er goed uit in de tweede helft." Berghuis kreeg in de slotfase een trap van Mike Trésor, die wegkwam met een gele kaart. "Het was ongelukkig. Jens Toornstra (red.) kaatste de bal te kort. Ik vond het goed dat de scheidsrechter geen rood gaf in de laatste minuut."

Feyenoord blijft na de zege tegen Willem II de nummer vijf van de Eredivisie, maar heeft PSV wel in het vizier. In verliespunten staan de Rotterdammers slechts drie punten achter op de Eindhovense formatie. "Na de zege tegen PSV en twee weken niet spelen was het belangrijk om dit gevoel op te pakken. De weg naar plek twee is nog gewoon open, daar zetten we vol op in. De beker wordt ook heel belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen