Goal Struijk valt in het niet bij hattrick Aubameyang

14 februari 2021, 19:23

Aan de hand van een fenomenale Pierre-Emerick Aubameyang heeft Arsenal zich hersteld van twee matige weken. In een rechtstreeks duel om de tiende plaats was de Londense topclub met 4-2 te sterk voor Leeds United. De Gabonese spits was met een hattrick de gevierde man.

Het seizoen van Arsenal is met recht te bestempelen als een rollercoaster. In de beginweken moest de gevallen topclub vrezen voor de degradatiestreep, waarna de ploeg van Mikel Arteta zich subliem herpakte en naar de middenmoot steeg. De laatste weken kwam de klad er echter opnieuw in. Tegen Manchester United werd nog gelijkgespeeld, tegen Wolverhampton Wanderers (2-1) en Aston Villa (1-0) ging de ploeg pijnlijk onderuit.

Geheel in lijn met het krankzinnige seizoen zorgde Arsenal tegen Leeds voor een spektakelstuk. De grote ster was Aubameyang, die liefst driemaal toesloeg. Zijn eerste treffer was meteen de fraaiste. Na een pijlsnelle dribbel kapte de spits na dertien minuten zijn directe tegenstander uit en plaatste de bal in de korte hoek. Met een strafschop en een rake kopbal leek hij Leeds United naar de slachtbank te leiden, maar de promovendus deed nog tweemaal iets terug. Eerst was het de Nederlander Pascal Struijk die hard raak kopte, terwijl Hélder Costa voor de eindstand tekende. Kort voor rust had ook Héctor Bellerin toegeslagen namens Arsenal.

Arsenal behield door de overwinning de tiende plaats en heeft nog altijd de bovenste plekken in het vizier. De achterstand op nummer vier Liverpool bedraagt slechts zes punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen