Wolfsburg geeft derde plek uit handen na remise tegen Gladbach

14 februari 2021, 19:52

VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach hebben beide een punt overgehouden aan de onderlinge confrontatie. Door het gelijkspel moest Wolfsburg, waar Wout Weghorst zoals gewoonlijk in de basis stond, de derde plaats in de Bundesliga uit handen geven.

We moeten vijf jaar terugbladeren in de geschiedenisboeken van Wolfsburg, op zoek naar de laatste keer dat de club deelnam aan de Champions League. Destijds was de kwartfinale het eindstation. De kans neemt met de week toe dat Wolfsburg zich vijf jaar na dato plaatst voor de editie van komend jaar. Pijnlijk genoeg had het na dit weekend nóg betere papieren kunnen hebben.

Want voorafgaand aan het seizoen zou Wolfsburg ongetwijfeld tevreden geweest zijn met een gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach, dat zich vorig seizoen als Bundesliga-sensatie plaatste voor het miljardenbal. Toch was Wolfsburg tijdens het 0-0 gelijkspel van zondagavond de grote verliezer. Het verloor de derde plek aan Eintracht Frankfurt, dat eerder op de dag met 2-0 won van FC Köln. Zaak is echter om de huidige vierde plaats te consolideren. De bovenste vier ploegen verdienen een ticket voor het meest begeerde toernooi. 

Met het gelijkspel tegen Gladbach bracht Wolfsburg het puntenaantal na 21 duels op 39, drie meer dan het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Wout Weghorst kon zijn ploeg eens niet een betere uitgangspositie verschaffen. De clubtopscorer bleef tijdens het doelpuntloze gelijkspel steken op veertien competitietreffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen