Letsch furieus: "Veel dingen waar ik pissig over ben"

14 februari 2021, 22:30   Bijgewerkt: 14 februari 2021, 23:47

Vitesse behoorde na een sublieme seizoensstart lange tijd tot de titelfavorieten, maar de laatste weken zijn de Arnhemmers het volledig kwijt. Dit weekend was ook FC Twente te sterk (0-2), waardoor het zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. Trainer Thomas Letsch was furieus na afloop.

Letsch laakte voor de camera van ESPN de mentaliteit van zijn ploeg. "Als het niet lukt, moeten we in ieder geval vechten. Maar dat deden we niet. We hadden een hoop problemen met de speelwijze van FC Twente. Er zijn een hoop dingen waar ik echt pissig over ben. Op deze voet kunnen we echt niet doorgaan. We hebben één punt gehaald uit de laatste vier wedstrijden en dat is gewoon dramatisch."

Naar de ranglijst kijken wilde Letsch niet. "Ik wil na deze wedstrijd helemaal niet praten over onze doelstellingen dit seizoen. We willen Europees voetbal halen, maar het maakt niet uit of we nu op de derde, vierde, vijfde of zesde plaats eindigen. We moeten weer ons voetbal gaan spelen en een team worden. Ik heb geen andere doelen voor het seizoen."

Vitesse was lange tijd de grootste uitdager van koploper Ajax, maar verspeelt de laatste weken punt na punt. De Arnhemmers gingen onderuit tegen VVV-Venlo (4-1) en SC Heerenveen (1-0), terwijl het tegen degradatiekandidaat RKC Waalwijk niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Wel bereikte de ploeg van Letsch de halve finale van de beker. In blessuretijd schoot Loïs Openda zijn ploeg langs Excelsior.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen