'Lokhoff start per 1 april als technisch directeur van NAC Breda'

15 februari 2021 – Ton Lokhoff wordt vermoedelijk op zeer korte termijn officieel aangesteld als de nieuwe technisch directeur van NAC Breda. Afgelopen weekend was de jeugdtrainer van VfL Wolfsburg al op bezoek en de kans is groot dat hij per 1 april 2021 al werkzaam is bij de Eerste Divisie-club.

'Lokhoff start per 1 april als technisch directeur van NAC Breda'

Dat schrijft BN/De Stem althans op basis van 'welingelichte bronnen'. Lokhoff heeft een aflopend contract in de zomer bij VfL Wolfsburg, maar de Duitse club zou bereid zijn om de Nederlander twee maanden eerder dan zijn contract voorschrijft te laten gaan naar NAC Breda. 'Achter de schermen wordt door de twee clubs nagedacht over een constructie die dat mogelijk maakt', schrijft de ochtendkrant over de situatie van Lokhoff.

Algemeen directeur Mattijs Manders wil de aanstelling nog niet bevestigen, maar geeft wel aan dat er bij voorkeur op 1 april een technisch directeur moet zijn om de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zo goed mogelijk te kunnen treffen. Tot dusver vulde hoofdtrainer Maurice Steijn de vacante positie in samen met Manders, als opvolger van de in de afgelopen zomer weggestuurde Tom Van den Abbeele.

Lees ook: Steijn hoopt op komst Lokhoff: "Hoe eerder, hoe beter"

Met Lokhoff haalt de nummer vier van de Eerste Divisie een absolute clubman binnen. De voormalig middenvelder maakte er zijn debuut als speler en tussen 2003 en 2005 als hoofdcoach, nadat hij de zeven jaren daarvoor er assistent-trainer was geweest. Als voetballer sloot hij zijn loopbaan bovendien af in Breda, waar hij nu dus weer terugkeert na vijftien jaar.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd