Bosz baalt na bizar puntverlies: "Eén van de slechtste wedstrijden"

15 februari 2021, 09:55

Bayer Leverkusen verspeelde zaterdagmiddag in de laatste minuten van de wedstrijd een voorsprong van twee doelpunten tegen degradatiekandidaat FSV Mainz. De wedstrijd eindigde zodoende in een gelijkspel (2-2) en Peter Bosz was dan ook allesbehalve content met de prestaties van zijn ploeg.

"Ik heb twee helften gezien en allebei waren ze slecht", waren de woorden van Leverkusen-coach Bosz na de wedstrijd tegen Mainz. Toen in de eerste helft de Argentijnse spits Lucas Alario de score opende voor die Werkself, leek het een vrij gemakkelijke middag te worden voor Bayer Leverkusen. Niets bleek echter minder waar, de wedstrijd werd namelijk naar de kant van Mainz toegetrokken. Met name de Luxemburger Leandro Barreiro kreeg veel kansen om Mainz weer op gelijke hoogte te brengen, maar Leverkusen hield de voorsprong lang vast.

Toen Patrik Schick vlak voor tijd de tweede Bayer-goal maakte tegen de verhoudingen in, leek de overwinning binnen. Toch ging het na een paar keer slecht verdedigen nog helemaal mis, zag ook Bosz. "Verdedigend was het slecht en we verloren te vaak duels. Als je 2-0 voorstaat vlak voor tijd moet je gewoon winnen." Toch vond hij de uitslag wel een aardige weergave van de verhoudingen. "Het was verdiend. Mainz speelde goed en kreeg veel kansen, die werden uiteindelijk ook benut. Maar wij, wij speelden erg slecht", baalde de chagrijnige Bosz. "Het is voor zover ik me kan herinneren één van de slechtste wedstrijden die ik hier heb meegemaakt."

In de Duitse media werd het optreden van Bayer Leverkusen ook niet bepaald geprezen. Zo sprak de Frankfurter Allgemeine van 'gerechtigheid' na de wedstrijd. 'Mainz maakte goed gebruik van de zwakheden van Leverkusen. Uiteindelijk werd dat beloond – al was dat wel laat.' Bosz en zijn team mogen zich aankomende donderdag herpakken in Zwitserland, waar ze voor de Europa League zullen spelen tegen Young Boys. Daarna staat een uitwedstrijd tegen Augsburg op het programma in de Bundesliga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen