Van Egmond fluit Schmidt terug: "Niet met arbitrage bemoeien"

15 februari 2021, 12:40

Dick van Egmond heeft nogmaals aangegeven dat PSV-trainer Roger Schmidt zich beter niet te veel kan bemoeien met de scheidsrechters. Nadat de baas van de scheidsrechters eerder al zijn afkeer uitsprak tegen de uiting van de Duitser over Bas Nijhuis, werd hem ditmaal gevraagd naar de situatie rondom de VAR. "Hij mag natuurlijk ergens wat van vinden, maar hij kan beter zijn eigen zaken uitleggen."

Dat zei hij tegenover ESPN over de uitspraak dat Schmidt hoopt dat de VAR weer afgeschaft gaat worden. "Hij kan beter zijn eigen zaken gaan uitleggen en zich niet met de arbitrage bemoeien. Ik doe dat ook niet bij hem", doelde Van Egmond op het beleid in Eindhoven waar Schmidt op zijn beurt voor verantwoordelijk voor is. "Er is ook nog eens niets van waar dat er een test van twee jaar met de VAR is."

Over de reden van de kritiek van Schmidt, die boos was over het feit dat Ajacied Nicolas Tagliafico geen rode kaart kreeg, kon Van Egmond overigens niets zeggen. "Ik vond de overtreding van Devyne Rensch om eerlijk te zijn nog erger. Dat was een nog duidelijkere rode kaart dan de overtreding van Tagliafico", gaf de scheidsrechtersbaas aan. "Met het hele gewicht van achteren op de enkel van de tegenstander. Dat is rood."

Lees ookSchmidt spuwt gal over de VAR na uitblijven rode kaart Tagliafico

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen