NAC Breda haalt clubman Lokhoff officieel terug als TD

15 februari 2021 – Ton Lokhoff (op archiefbeeld als coach in het Rat Verlegh Stadion) keert definitief terug bij NAC Breda. De voormalig speler en coach van de Eerste Divisie-club begint zoals verwacht op 1 april als technich directeur van NAC. Daarmee is op de opvolger van Tom Van den Abbeele, die afgelopen zomer werd ontslagen en voor wie tot dusver nog geen opvolger werd gestrikt.

NAC Breda haalt clubman Lokhoff officieel terug als TD

"Met Ton halen we een technisch directeur binnen die de club van binnen en buiten kent. Hij weet als geen ander welke spelers bij ons kunnen slagen", looft Mattijs Manders. "Ton beschikt over een groot netwerk en heeft een duidelijke voetbalvisie. Het is een echte liefhebber en zal dus met zeer grote regelmaat langs de velden te zien zijn. Een belangrijke kwaliteit van Ton is om jeugdtalent tijdig te onderkennen, zodat ook de jeugd een kans krijgt om door te breken in ons eerste elftal."

De clubman – die in overleg met VfL Wolfsburg enkele maanden eerder stopt bij zijn werkzaamheden in de jeugdafdeling aldaar – is zelf ook blij terug te keren in Breda. "De afgelopen jaren heb ik natuurlijk veelal in het buitenland gewerkt. Om dan na al die jaren terug te keren naar NAC voelt als thuiskomen. Thuiskomen in Nederland, maar bovenal thuiskomen bij mijn club. Ik zie er naar uit om aan de slag te gaan bij onze club. Samen gaan we hard aan de slag om de club terug te brengen naar waar het hoort. Hopelijk mogen de supporters snel naar het stadion en zien we hen tijdens een ouderwets Avondje NAC."

Met Lokhoff haalt de nummer vier van de Eerste Divisie een absolute clubman binnen. De voormalig middenvelder maakte er zijn debuut als speler en tussen 2003 en 2005 als hoofdcoach, nadat hij de zeven jaren daarvoor er assistent-trainer was geweest. Als voetballer sloot hij zijn loopbaan bovendien af in Breda, waar hij nu dus weer terugkeert na vijftien jaar.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd