Koeman over rol van Kuipers: "Spelers beschermen"

15 februari 2021, 13:54   Bijgewerkt: 15 februari 2021, 14:01

Ronald Koeman heeft in aanloop naar de topwedstrijd tegen Paris Saint-Germain een beroep gedaan op de scheidsrechters. De Nederlandse coach vindt dat de absolute topspelers in het hedendaagse voetbal soms meer beschermd moeten worden. "Je moet spelers als Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo beschermen, want ze laten ons genieten van het voetbal."

Dat zei Koeman in aanloop naar de Champions League-clash tegen PSG over de blessure van Neymar. "De scheidsrechters moeten hen beschermen, al blijft voetbal natuurlijk wel een contactsport", aldus de Nederlander, die weet dat Björn Kuipers dinsdagavond de arbiter van dienst zal zijn in Camp Nou. "Hopelijk kunnen alle spelers over twee weken weer op het veld staan." Mogelijk is dan ook Ronald Araújo van de partij, want hij zal dinsdagavond niet spelen – zo deelde Koeman alvast mede.

"PSG heeft blessureproblemen met Neymar en Di Maria, wij met Ansu Fati, Philippe Coutinho, Araujo en Sergi Roberto", wilde Koeman van geen voordeel voor PSG weten. "Ik ben niet bang voor PSG, omdat ik mijn spelers vertrouw. Maar PSG is een kandidaat om de Champions League te winnen. Ze zullen een uitgoal willen maken en willen domineren op het veld. Maar wij houden ook van balbezit", zei Koeman over de spelintenties van beide ploegen.

"We zijn op de goede weg momenteel, al verliezen we soms onnodig en onterecht. Dan zijn de resultaten soms niet goed, maar dat kan iedereen overkomen", aldus de oefenmeester over onder andere de 2-0-nederlaag tegen Sevilla in de halve finale van de Copa del Rey. "Er zijn niet veel betere ploegen ter wereld dan FC Barcelona. Maar we hebben een jonge ploeg, dus je kunt niet verwachten dat we de Champions League zomaar even winnen. Wel hebben we een geweldig niveau en kunnen we iedereen verslaan."

Messi versus Mbappé

Bij de afwezigheid van Neymar zullen ook heel veel ogen gericht zijn op de ontmoeting tusen Mbappé en Messi. Koeman wilde aan die confrontatie niet te veel waarde hechten. "Het is geen Messi-Mbappé-duel. Het is een duel tussen de beste teams ter wereld. We zullen onze organisatie goed op orde moeten hebben bij balverlies", aldus de Nederlander over de snelheid van Mbappé. Over de mogelijke overgang van Messi naar Parijs wilde Koeman desgevraagd niet kwijt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen