PEC Zwolle in beroep tegen voorstel voor Clement

15 februari 2021, 14:57

PEC Zwolle heeft laten weten dat het in hoger beroep zal gaan tegen de schikkingsvoorstel van Pelle Clement. De middenvelder liet na de wedstrijd tegen FC Groningen zijn onvrede over de beslissing al merken en deed zelfs een oproep aan de KNVB om de computerschermpjes van de VAR door oud-voetballers te laten bedienen. Toch hangt er nu een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, boven zijn hoofd.

De aanvoerder van PEC Zwolle maakte een harde overtreding op Ramon Pascal Lundqvist, die in Clement's eigen ogen donkergeel waard was. "Oké, het was een harde tackle. En ja, ik was te laat, waardoor mijn rechterknie op zijn enkel belandde. Maar volgens mij mag je gewoon slidings maken", zei Clement na de verloren wedstrijd (1-0) tegen FC Groningen, geciteerd door De Stentor. In eerste instantie werd er geel getrokken, maar VAR Clay Ruperti greep in en vond het rood. 

Lees ookClement doet oproep: zet oud-voetballers achter scherm bij VAR

Ook trainer John Stegeman liet merken dat hij het niet eens was met de beslissing in een interview na de wedstrijd. PEC Zwolle heeft inmiddels dan ook aangegeven dat ze in beroep gaan tegen opgelegde schorsing van Clement. Eerder werd een straf voor Bram van Polen wel direct geaccepteerd, maar deze overtreding vond men daadwerkelijk geen rood. Normaliter volgt er later deze week uitspraak van de tuchtcommissie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen