'UEFA verbiedt interviews voor 'Remontada-arbiter' Aytekin'

15 februari 2021, 15:47

Met FC Barcelona – Paris Saint-Germain in het vooruitzicht gaat het de komende uren ook veel over de Remontada uit 2017. De Catalanen maakten toen een 4-0 (!) achterstand uit de heenwedstrijd van het miljardenbal goed, mede door arbiter Deniz Aytekin (42). De scheidsrechter was nogal op hand van de Catalanen, maar mag zijn verhaal opvallend genoeg niet doen van de UEFA.

Dat schrijft L'Équipe althans. De grote Franse krant deed een verzoek bij Aytekin voor een interview, maar de UEFA zou hem hebben verboden om terug te blikken op de bizarre wedstrijd. Er was veel kritiek op de leidsman, die FC Barcelona met goedkope vrije trappen en strafschoppen terugbracht in de wedstrijd, waarin Sergi Roberto uiteindelijk diep in blessuretijd voor de beslissende zesde goal zorgde namens FC Barcelona: 6-1. Het is nog altijd een van de meestbesproken wedstrijden in de Champions League ooit.

Die wedstrijd was voor Aytekin ook meteen zijn laatste UEFA-wedstrijd, ondanks dat hij in Duitsland nog altijd een van de vaste gezichten in de Bundesliga was na diens optreden. Mede daarom is het zeer opmerkelijk dat de Europese voetbalbond hem verboden heeft om ook maar iets over de wedstrijd uit 2017 te zeggen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen