Van Wonderen tipt Ihattaren: "Kijk naar Mané, Salah en Firmino"

15 februari 2021, 18:04

Kees van Wonderen houdt de ontwikkelingen van Mohamed Ihattaren nauwlettend in de gaten. De trainer van Go Ahead Eagles werkte bij Oranje Onder-17 samen met de talentvolle speler van PSV en stelt dat een trainer hem achter de broek aan moet zitten.

"Mo vind ik een fantastische speler die het verschil kan maken, maar je moet met Mo wel altijd aan de gang", vertelt hij aan Voetbal International. "Je moet hem in het juiste spoor zien te houden. Dat moet Mo zelf doen, maar daar heeft hij wel een omgeving bij nodig die dat doet." Van Wonderen legt uit hoe Ihattaren voor een trainer door het vuur kan gaan. "Je moet proberen om een band met die jongen te krijgen, dat hij voelt dat jij het beste met hem voor hebt. Dan kan je ook op de juiste momenten hard zijn tegen hem. Dan ziet hij de noodzaak of de ernst van de situatie en dan gaat hij ook het andere leveren."

Qua techniek zit het wel goed bij de talentvolle speler, maar Van Wonderen weet dat er meer gevraagd wordt. Hij ziet Liverpool als een mooi voorbeeld voor jonge talenten. "Wat ik vaak tegen spelers zei, is: heel veel naar Liverpool kijken en ze dat ook voorhouden. Kijk eens wat Mané, Salah en Firmino aan arbeid verrichten op het hoogste niveau. Als dat de norm is, kan jij toch niet zeggen: "De tegenstander heeft de bal, ik hoef niets te doen". Of: 'Bij balverlies hoef ik niet om te schakelen." Hij moet werken, alleen het gaat erom: dringt Roger Schmidt of de staf tot hem door, dat hij het belang ziet? Als hij in de top wil komen, is dat een vereiste. Hij moet eruit halen wat er inzit en dan is dat onlosmakelijk verbonden aan het spel van tegenwoordig."

De negentienjarige Ihattaren deed dit seizoen in achttien Eredivisie-duels mee en scoorde twee keer. Afgelopen weekend tegen ADO Den Haag werd de middenvelder gepasseerd door Schmidt, die hem een halfuur voor tijd nog wel liet invallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen