Martens kijkt uit naar tests en hoopt dat Spelen doorgaan

15 februari 2021, 20:21

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal is maandag bij elkaar gekomen. De ploeg van Sarina Wiegman is bezig met de voorbereidingen op de Olympische Spelen van komende zomer en gaat interlands spelen tegen België en Duitsland.

Dat beloven serieuze tests te worden, aangezien die landen respectievelijk zeventiende en tweede staan op de wereldranglijst. Vedette Lieke Martens kijkt uit naar de vriendschappelijke duels. "We hebben nu pas echt de volle focus op de Spelen", zegt de ervaren speelster tegen NUSport. "In eerdere interlandperiodes draaide het ook nog om de EK-kwalificatie. Nu niet. Er wachten nu twee wedstrijden waarin we het moeten laten zien. Ik ben benieuwd waar we staan", zegt Martens. Nederland staat vierde op de wereldranglijst. Anouk Dekker en Loes Geurts hebben na langdurig blessureleed hun rentree gemaakt in de selectie van de Oranje Leeuwinnen.

"Ik heb heel veel zin in deze twee wedstrijden", vertelt Martens. "Nu gaan we zien wat spelers individueel kunnen brengen en wat we als team kunnen. Alles moet kloppen en als het niet goed gaat, dan leer je ervan. Dat hebben we nodig richting Tokio." Uiteraard is het nog steeds niet helemaal zeker of het toernooi doorgaat. Dat heeft alles te maken met de pandemie. "Maar daardoor houdt het nieuws over of de Spelen wel doorgaan mij ook bezig. Ik snap dat met alles wat er in de wereld gebeurt met corona, gezondheid nu het belangrijkste is. Maar het zou wel een enorme domper zijn als de Spelen geschrapt worden. En niet alleen voor mij, maar voor al die sporters die hard aan het trainen zijn. Ik hoop echt dat het doorgaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen