Dordrecht pakt mede door Bannis knappe winst bij Jong Ajax

15 februari 2021 – FC Dordrecht heeft maandag de laatste plaats verlaten. De club was bij ingaan van de wedstrijd nog de hekkensluiter van de Eerste Divisie, maar won maandag bij Jong Ajax. De Amsterdamse talenten kwamen op voorsprong, maar gingen uiteindelijk met 1-2 onderuit.

Dordrecht pakt mede door Bannis knappe winst bij Jong Ajax

Bij Jong Ajax deden Brian Brobbey en Lassina Traoré mee. Laatstgenoemde was de speler die na 54 minuten de eerste goal van de wedstrijd maakte. Jong Ajax kon die voorsprong echter niet vasthouden. Een handsbal van Kenneth Taylor hielp de bezoekers aan een strafschop en dat buitenkansje werd benut door Naoufal Bannis. De huurling van Feyenoord maakte zodoende zijn eerste goal voor Dordrecht. Bij die gelijkmaker bleef het niet, want Dordrecht ging zelfs nog met de winst aan de haal. Dehninio Muringen schoot in de slotfase rood. Overigens maakte Jong Ajax het duel met tien man af omdat Enric Llansana een rode kaart krijgt. De aanvoerder mist dus ook het duel met SC Cambuur van vrijdag.

Voor Dordrecht is de winst een welkome opsteker. Het team heeft de laatste plek overgedragen aan FC Den Bosch. Dordrecht won maandag voor het eerst sinds 9 december weer eens. Het was de eerste driepunter in acht speelronden.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd