Korpershoek dacht niet aan geld: "Geen clubhopper"

16 februari 2021, 09:41

Na zestien seizoenen in de hoofdmacht van Telstar zet Frank Korpershoek aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. Mister Telstar is echter van plan actief te blijven in de voetballerij. Tijdens zijn loopbaan als speler ontwikkelde hij zich namelijk al als jeugdtrainer bij Ajax.

Nee, stinkend rijk werd Korpershoek als speler van Telstar niet. "Als het me om geld te doen was geweest, had ik vaak van club moeten wisselen", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Maar de waardering van de mensen hier, de contacten die ik heb opgedaan en de kansen die ik heb gekregen, zijn niet in geld uit te drukken. Ik ben blij dat ik bij Telstar heb mogen spelen. Ik geloof ook niet dat ik bij Ajax als jeugdtrainer was terechtgekomen als ik een clubhopper was geweest."

Twee jaar geleden begon hij als jeugdcoach bij Ajax, waar hij dit seizoen de onder-15 traint. Komend jaar wil het icoon zijn UEFA A-trainerspapieren halen. "Ik schat dat die cursus rond de 12.000 euro kost", aldus Korpershoek. De teller van de middenvelder staat op 382 Eerste Divisie-wedstrijden. Als hij alle wedstrijden dit seizoen speelt, komt hij op een totaal van 397.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen