'Alaba wijst vier clubs af en gaat naar Real Madrid'

16 februari 2021, 15:29

Kort na het aankondigen van zijn vertrek bij Bayern München lijkt de volgende werkgever van David Alaba al bekend. De Oostenrijkse verdediger verkast volgens transferspecialist Fabrizio Romano na dit seizoen naar Real Madrid, waar een contract tot de zomer van 2025.

Alaba komt op de Madrileense loonlijst voor twaalf miljoen euro per jaar. De verdediger heeft zijn krabbel nog niet gezet onder een contract, maar alles wijst erop dat er spoedig getekend wordt. Op de persconferentie naar aanleiding van zijn vertrek hintte Alaba al cryptisch op een stap naar Spanje. "Mijn Spaans is niet goed, maar goed genoeg voor op het veld."

Lees ook: Alaba kondigt vertrek aan bij Bayern München

Alaba kreeg volgens Romano de afgelopen weken aanbiedingen van vijf clubs uit de Premier League en la Liga. Real Madrid kwam met het beste voorstel en hoopt de deal de komende weken af te ronden. Ook de Engelse grootmachten Liverpool en Manchester City waren naar verluidt in de markt voor de Oostenrijks international.

Alaba speelt sinds de zomer van 2008 voor Bayern München, nadat hij als jeugdspeler wed opgepikt bij Austria Wien. Op een jaar als huurspeler bij TSG Hoffenheim na bleef Alaba de Duitse recordkampioen altijd trouw. In totaal speelde hij al 415 duels voor Bayern, waarvan de laatste jaren als centrumverdediger. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de prijzenregen van de club. Er prijken onder meer negen landstitels, zes gewonnen DFB Pokals en twee Champions League-trofeeën op zijn fraaie palmares. Ook dit seizoen is Alaba een vaste waarde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen