Mvogo gelooft nog in titel met PSV: "In ontwikkeling"

16 februari 2021 – PSV-keeper Yvon Mvogo heeft de Nederlandse titelstrijd nog niet opgegeven. Hoewel de Eindhovenaren op een forse achterstand staan van Ajax, houdt de goalie vertrouwen. "Als ik voor het hele team mag spreken, kan ik zeggen dat we de handdoek nooit in de ring zullen gooien. De achterstand is groot, maar we moeten het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken."

Mvogo gelooft nog in titel met PSV: "In ontwikkeling"

Dat vertelt hij tegenover Omroep Brabant. "We zijn nog echt in ontwikkeling. Natuurlijk kunnen we nog vele malen beter en daar zijn we ook elke dag mee bezig. Verliezen is nooit leuk, maar het hoort ook bij voetbal", reageert de gehuurde keeper, die slecht begon in dienst van PSV en vanuit alle kranten kritiek kreeg.

"Na die twee fouten voelde ik veel druk. Van buitenaf, maar vooral ook van mezelf. Ik wilde alles en iedereen bewijzen dat ik wel degelijk van waarde kon zijn", zei Mvogo. "Je moet als keeper mentaal sterk zijn en daarom heb ik na die twee fouten voor mezelf een streep gezet. Ik heb tegen mezelf gezegd: je weet wat je kan, pak het vertrouwen terug en doe gewoon je ding. Iedereen hier bij de club gaf me daarbovenop nog eens veel vertrouwen. Dat hielp ontzettend."

Hoewel hij gezien wordt als aankoop van Roger Schmidt, sprak Mvogo naar eigen zeggen 'als enige niet' met de trainer van PSV. "Ook Bruma heeft me meerdere keren berichten gestuurd en gebeld om te zeggen dat ik hierheen moest komen. Ik ken hem nog van de tijd dat hij bij Leipzig speelde en we hebben altijd een goede band gehad. Maar toen ik eenmaal bij PSV kwam, vertrok hij. Lekker dan."

PSV

gerelateerd