Waarom huurling Bruma gewoon mag spelen tégen PSV

18 februari 2021 – PSV treft donderdagavond in de zestiende finales van de Europa League bij Olympiakos buitenspeler Bruma (26), een van de duurste aankopen van de Eindhovenaren ooit. De aanvaller is momenteel eechter verhuurd aan de Griekse opponent, namens wie hij 'gewoon' in actie kan komen tegen zijn eigen werkgever.

Waarom huurling Bruma gewoon mag spelen tégen PSV

Het is namelijk zowel nationaal als internationaal niet toegestaan om wedstrijden uit te sluiten in (huur)contracten. Bruma mag dus gewoon spelen tegen PSV, omdat het verboden is om daarover afspraken te maken. Olympiakos heeft in het huurcontract van Bruma wél een koopoptie genomen. Als die niet wordt gelicht, dan keert hij terug naar Eindhoven, waar zijn contract in 2023 afloopt.

Toch is het wel serieus de vraag of Bruma ook daadwerkelijk minuten zal maken. De negenvoudig international van Portugal is weliswaar 'gewoon' ingeschreven door de Griekse club, maar tot dusver kwam hij slechts veertien (slechts tweemaal als invaller) wedstrijden in actie namens Olympiakos. Daarin scoorde hij viermaal en gaf hij één assist.

PSV

gerelateerd