Ajax-talent Rensch werd afgetest in de jeugd door PSV

17 februari 2021, 10:52

Devyne Rensch (18) is een van de volgende grote talenten die doorbreekt bij Ajax momenteel. De rechtsback is de vaste stand-in van Noussair Mazraoui en heeft daarmee de zomeraankoop Sean Klaiber achter zich gelaten in de pikorde. Toch had hij ook kunnen doorbreken bij een andere topclub: namelijk PSV.

"Ik liep eerst stage bij PSV, daar ben ik afgevallen", blikt Rensch terug, die vervolgens een kans kreeg bij Ajax. Daar maakte hij zoveel indruk dat hij al na twee trainingen te horen kreeg dat hij zou mogen blijven in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Daar ontwikkelde hij zich snel en speelde in het eerste elftal recent zowel tegen PSV ook als AZ.

"Het is best snel gegaan, ja. Dat brengt een andere spanning met zich mee. Je moet ook sneller denken en sneller spelen. De tegenstanders zijn ook slimmer", aldus Rensch, die tien officiële wedstrijden speelde namens Ajax. "In mijn spel zit lef van achteruit. Ik dribbel vaak in en ga mijn man voorbij. Verdedigend sta ik ook wel goed. Ik leer veel van trainer Winston Bogarde. Als Noussair Mazraoui geblesseerd is, ben ik gelijk klaar om erin te komen."

Tijdens de trainingen probeert Rensch vooral te leren van ploeggenoot Daley Blind. "Hij denkt wat verder dan de rest. Hij is slim. Daar kan ik van leren. Hij heeft rust en durft een mannetje uit te spelen. En de passjes die hij geeft, vind ik wel dik." Over zijn recente overtreding op PSV'er Ryan Thomas. "Het was een harde tackle, maar wel grotendeels op de bal. Ik vond het ook geel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen