Feyenoord vraagt spelers, staf en directie weer om een loonoffer

16 februari 2021, 19:16

Feyenoord heeft haar werknemers opnieuw een loonoffer moeten vragen. De Rotterdammers zitten door de coronacrisis in een enorm moeilijke financiële situatie en doet daarom net als vorig kalenderjaar een beroep op onder andere de spelers, technische staf en de directie.

Dat vertelt journalist Martijn Krabbedam in de podcast van Voetbal International. Door alle perikelen heeft Feyenoord financiële nood en daarvoor kijkt het eerst in eigen geledingen. "De club moet zelf ook wat doen. Feyenoord heeft de spelers voor de tweede keer om een loonoffer gevraagd. Ook aan de directie en technische staf en ze denken nog aan verdere maatregelen", aldus Krabbedam, die zelfs een reorganisatie niet uitsluit.

Ook op de supporters zal de club weer een beroep moeten doen. "Spelen zonder publiek kost elke wedstrijd een omzetverlies van negen ton. Het probleem is dat Feyenoord beloofd heeft 85% van de seizonkaart erug te betalen aan de fans. Ze gaan er niet vanuit dat iedereen dat bedrag terugvraagt, maar anders komen ze bij dat verzoek wel voor de tweede keer doen. Je kunt niet blijven teren op de zak van de supporters." Bovendien moet er niet veel later alweer een nieuwe seizoenkaart worden opgehoest. 

En dus zal er ook op de transfermarkt zaken worden gedaan met het oog op de financiën. "Er is ontzettend hard geld nodig bij Feyenoord. Er is één oplossing: Senesi verkopen", aldus Krabbedam, die aangeeft dat de grote problemen zijn terug te voeren op de coronacrisis. "De kans dat Arne Slot kan investeren, is dan ook zeker niet groot."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen