Piqué, Dest en De Jong basis, Bakker en Simons niet

16 februari 2021, 19:44   Bijgewerkt: 16 februari 2021, 19:52

Ronald Koeman heeft Frenkie de Jong in de zestiende finales van de Champions League geposteerd als middenvelder bij FC Barcelona. De Nederlander moest bij gebrek aan opties achterin de laatste tijd nog weleens als verdediger aan de bak, maar omdat Gerard Piqué wonderbaarlijk snel hersteld is, vormt hij samen met Clement Lenglet de achterhoede.

Daarmee is de rentree van de 34-jarige centrale verdediger opvallend, omdat hij pas sinds enkele dagen meetrainde met de A-selectie en nog niet eerder bij de wedstrijdselectie zat. Ronald Araújo is nog altijd geblesseerd, waardoor Koeman Piqué's rentree maar al te goed kon gebruiken. Met de snelheid van Kylian Mbappé moet het verdedigingsduo wel behoorlijk aan de bak. Sergino Dest start als rechtsachter en verder zijn er weinig verrassingen bij Paris Saint-Germain.

Aan de kant van PSG zit Michel Bakker op de bank, Leon Kurzawa is de linksachter van dienst. Talent Xavi Simons zit niet bij de wedstrijdselectie, terwijl middenvelder Marco Verratti wel fit genoeg is voor een basisplaats bij Mauricio Pochettino. Björn Kuipers is overigens de leidsman van de absolute kraker.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Piqué, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Pedri; Dembélé, Messi, Griezmann. 

Opstelling Paris Saint-Germain: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Paredes, Kean, Verratti; Mbappe, Icardi

Wijnaldum bij Liverpool

Verder heeft Georginio Wijnaldum een basisplaats gekregen van Jürgen Klopp. De Nederlandse middenvelder neemt het in de Puskas Arena in Boedapest in eerste instantie niet op tegen Justin Kluivert: de buitenspeler van RB Leipzig begint namelijk op de bank bij de formatie van Julian Nagelsmann.

Opstelling RB Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño; Adams, Haidara, Kampl; Nkunku, Dani Olmo; Sabitzer

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson; Wijnaldum, Thiago, Jones; Salah, Firmino, Mane.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen