Schöne: "Een rentree bij Ajax is nooit de insteek geweest"

16 februari 2021, 21:51

Lasse Schöne trainde na zijn vertrek bij Genoa mee in Amsterdam, maar een rentree bij Ajax was nooit een serieuze optie. De Deense middenvelder zocht naar een club waar hij meer uitzicht had op speeltijd met het oog op het EK 2021 en wist dat dat in Amsterdam niet aan de orde zou zijn in de tweede seizoenshelft.

"Een rentree bij Ajax is nooit de insteek geweest. Ik was in ieder geval blij dat ik er welkom was, maar ik was op zoek naar een club waar ik zeker zou zijn van speeltijd", vertelt Schöne eerlijk tegenover De Telegraaf over de geruchten dat hij zou terugkeren in het shirt van Ajax. Wel wilde hij graag in Nederland blijven, omdat het buitenlandse avontuur onzeker was voor zijn gezin. "Voor hen is het een moeilijke periode geweest."

Een rentree bij sc Heerenveen kwam vooral door zijn goede band met hoofdtrainer Johnny Jansen. "Hij was mijn eerste trainer, in de B1. Een geweldige gozer. En uitgerekend Johnny is nu hoofdtrainer bij het eerste", lichtte Schöne zijn stap toe. "Het gevoel móést goed zijn, dat was voorwaarde nummer 1. Het lijkt me duidelijk dat dit wat Heerenveen betreft wel goed zit. Daar heeft Johnny zeker een grote bijdrage aan geleverd."

Lees ookSchöne voelt zich weer voetballer: "Het ging verbazend goed"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen