Barcelona heeft nieuwe remontada nodig na hattrick van Mbappé

16 februari 2021, 22:55   Bijgewerkt: 16 februari 2021, 23:02

FC Barcelona moet aan de bak als de grootmacht de kwartfinales van de Champions League wil bereiken. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging in eigen stadion pijnlijk onderuit tegen een gehavend Paris Saint-Germain: 1-4. Kylian Mbappé was met drie fraaie doelpunten de grote man een de kant van de bezoekers uit Frankrijk. Net als vier jaar geleden heeft Barcelona een wonder nodig om alsnog af te rekenen met PSG.

Op Catalaanse bodem maakten beide ploegen er een leuke eerste helft van. In de beginfase bleven grote kansen nog uit, al greep Keylor Navas wel in op een inzetje van Antoine Griezmann. Aan de overkant was de beste mogelijkheid voor Mauro Icardi. De Argentijn ontsnapte aan buitenspel en dook zomaar op voor de neus van Marc-André ter Stegen. Hij schoof de bal langs de goalie, maar Pedri kon die slappe inzet wegwerken. Daarna duurde het even voordat er weer serieus gevaar te bewonderen was. Uit het niets kreeg Barcelona een strafschop.

De Jong schatte een lange bal op waarde en werd ongelukkig op de hakken getrapt door Layvin Kurzawa. Scheidsrechter Björn Kuipers twijfelde niet en legde de bal op de stip. Deze buitenkans werd door Lionel Messi overtuigend benut: 1-0. Ousmane Dembélé had het feest voor de thuisploeg nog groter kunnen maken. De razendsnelle buitenspel verscheen kort na de openingstreffer op aangeven van Messi in de zestien van PSG. In kansrijke positie schoof hij de bal echter recht in de handen van Navas. Aan de andere kant kreeg Barcelona het deksel op de neus.

Een fraaie aanval van PSG belandde via Kurzawa en Marco Verratti bij Kylian Mbappé. Hij joeg de bal na een handige actie kiezelhard achter Ter Stegen. Vervolgens ging het spel op en neer in de slotfase van het eerste bedrijf. Ter Stegen moest zich strekken om een poging van Kurzawa uit de hoek te tikken en zag een harde kopbal van Icardi naast zijn doel vliegen. Een vliegensvlugge counter leverde Barcelona zelfs nog bijna de voorsprong op. Griezmann en Dembélé braken uit, maar eerstgenoemde schoof de bal net naast.

Een reactie van de gastheer bleef uit en daardoor rook PSG bloed. Opnieuw fungeerde Paredes als aangever en dit keer knikte Kean zijn vrije trap bij de tweede paal tegen de touwen. De bezoekers besloten daarna te loeren op de counter en kwamen in de slotfase zelfs nog op 1-4. Mbappé was opnieuw het eindstation van een snelle tegenaanval en dit keer krulde hij de bal fantastisch achter de kansloze Ter Stegen. Barcelona probeerde in de slotfase nog wat terug te doen, maar zelfs dat was teveel gevraagd. Na de 8-2 van vorige jaar tegen Bayern München is Koeman opnieuw terug bij af.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Barcelona: Marc-André ter Stegen 6; Sergiño Dest 4.5 (71. Óscar Mingueza -), Gerard Piqué 5.5 (79. Riqui Puig -), Clément Lenglet 5, Jordi Alba 6; Frenkie de Jong 6, Sergio Busquets 6 (79. Miralem Pjanic -), Pedri 5 (79. Francisco Trincão -); Ousmane Dembélé 5.5, Lionel Messi 6, Antoine Griezmann 6.5 (85. Martin Braithwaite -).

Paris Saint-Germain: Keylor Navas 6.5; Alessandro Florenzi 6.5 (89. Thilo Kehrer -), Marquinhos 6.5, Presnel Kimpembe 6, Layvin Kurzawa 6; Idrissa Gueye 6 (46. Ander Herrera 6.5), Leandro Paredes 7, Marco Verratti 7 (73. Julian Draxler -); Kylian Mbappé 8, Mauro Icardi 6.5, Moise Kean 7 (85. Danilo -).

Man of the Match: Kylian Mbappé

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen