Koeman eerlijk: nieuwe Remontada niet realistisch

16 februari 2021, 23:28   Bijgewerkt: 16 februari 2021, 23:36

Ronald Koeman heeft zijn meerdere erkend in Paris Saint-Germain. De Nederlandse coach vond de Franse topclub in de tweede helft 'superieur' aan FC Barcelona en acht de kans op een nieuwe Remontada dan ook bijzonder klein. "Met een 1-4 nederlaag zijn er voor de return heel weinig kansen. Je moet wel realistisch zijn", was de oefenmeester eerlijk.

Dat zei de coach meteen na de verloren wedstrijd in Camp Nou. "In de tweede helft waren ze superieur aan ons. Bovendien was PSG ook nog eens erg effectief", analyseerde Koeman. "De eerste helft was gelijkmatiger, maar in de tweede helft hadden we grote problemen. Zowel aan de bal als ook in het fysieke aspect van het spel was het verre van goed genoeg."

Hoewel Koeman eerlijk was over het verlies, had er volgens hem wel meer ingezeten. "Op 1-0 hadden we een grote kans voor Dembélé", herinnerde hij zich. "Maar daarna kwamen de problemen steeds sneller op ons af en werd PSG superieur. Ze hebben aangetoond dat het ons op sommige punten ontbreekt om op het topniveau te voetballen, vooral in de Champions League. We moeten veel verbeteren: PSG loopt voor op ons."

Piqué snel terug

Ook werd de Nederlandse oefenmeester gevraagd naar de opvallende basisplaats voor Gerard Piqué, die pas net terug was bij de A-selectie. "Piqué heeft laten zien dat hij fit genoeg was om te spelen. Maar met dit resultaat was er geen aanleiding om risico met hem te nemen en hem negentig minuten te laten spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen